Hakkında

Uzm. Klinik Psikolog Aslı TAŞ KAYABAŞ

1977 yılında İstanbul’da doğan TAŞ, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümünde tamamlamış, Haliç Üniversitesinden klinik psikoloji uzmanlık derecesini, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Couples Institute’den de Evlilik, İlişki ve Çift Terapistliği derecesini almıştır.

Turkcell Grup’taki 15 yıllık İK ve Eğitim yöneticiliği sırasında Eğitim & Gelişimin tüm süreçlerinde kuruluş ve geliştirme aşamalarında yönetsel roller üstlenmiştir.
Profesyonel kariyerinde yönettiği ekipler ve süreçlerle yurtiçi ve yurtdışında birçok ödül kazanan TAŞ, aralarında Stevie Awards, Brandon Hall Awards gibi ödül programlarının da bulunduğu birçok saygın ödül programında jüri olarak görev almaktadır. TEGEP ödül programı hazırlık komitesinde de yer alan TAŞ, halen Brandon Hall ödül programının jüri kadrosunda 5 yıldan uzun süredir görev yapan tek Türk’ tür.

5 yıldır sürdürdüğü ödül danışmanlığı hizmetiyle, Türkiye’den birçok farklı kurumun uluslararası programlarda ödül kazanmasına destek olmuştur. Türkiye’de İnsan Kaynakları ve Eğitim/Gelişim alanında ilk ve tek ödül danışmanıdır.

20 yıla yaklaşan eğitmenlik deneyimiyle birçok yurtiçi ve uluslararası platformlarda konuşmacı olarak yer alan TAŞ, 2 kez ATD (ASTD) uluslararası konferansında konuşmacı olarak ülkemizi temsil etmiştir. Halen konferans ve kongrelerde motivasyonel konuşmacı olarak yer almakta, kurumlara seminer ve konuşmacılık desteği sunmaktadır.

Kuzey Gelişim Akademisinin kurucusu olan TAŞ, İş dünyasının Oscar’ları kabul edilen Stevies Ödül Programında 2016 yılının “Yılın Kadın Girişimcisi” ve 2016 ve 2017 yıllarında “Yılın Eğitim & Gelişim Profesyoneli” ödüllerine layık görülmüştür. Ayrıca tasarladığı Bireysel Farkındalık ve Stres Yönetimi eğitimleriyle de Stevie Awards ve Brandon Hall ödül programlarında “En İyi Eğitim Tasarımı” ödüllerini kazanmıştır.

“Sen Gidince” adlı bir şiir kitabı bulunan TAŞ’ın psikoloji üzerine denemeler içeren 2. kitabı baskıya hazırlanmaktadır. Türk Psikologlar Derneği, Peryön, TEGEP, BÜMED ve ASTD üyesidir.

Halen bireyler ve çiftlerle ilişki odaklı terapiler yürüten Taş, Kuzey ve Duru’nun annesidir.